Je boot verkopen: tips en tricks

Je boot verkopen: tips en tricks

Je boot verkopen: tips en tricks

26 juli 2019
 Categorieën:
Motorsporten & accessoires, Blog


Heb je een boot in je bezit en wil je deze graag verkopen? Misschien heb je een nieuw jacht gekocht of vaar je er gewoon niet zoveel meer mee. Als je je boot te koop zet, is het logisch dat je het zo snel mogelijk wil verkopen. Lees verder en ontdek 4 tips om je boot zo snel mogelijk te verkopen

1. Werk achterstallig onderhoud weg

Moet je nog wat klusjes doen aan je boot? Je kan alle reparaties of onderhoud maar beter laten doen voordat je je boot te koop zet. Mogelijke kopers voelen zich eerder aangetrokken tot een jacht die goed is verzorgd. Zo hoeft de nieuwe eigenaar niet eerst te klussen, voordat hij of zij ermee kan gaan varen. Je boot zal om die reden aantrekkelijker zijn in de verkoop. Daarnaast stijgt de waarde van je boot vaak meer dan dat je uitgeeft aan het onderhoud van je jacht.

2. Zorg voor een realistische verkoop

Verdiep je eens in de prijs van soortgelijke boten die momenteel te koop staan, voordat je je eigen boot verkoopt. Zo krijg je een goede indicatie van de prijs die je kan vragen voor je boot. Het is aan te raden om net iets minder te vragen dan andere soortgelijke boten. Je valt dan op met je lagere prijs en je zal sneller je boot verkopen. En hoe sneller je van je boot af bent, hoe minder kosten je weer hebt. Hoe langer ie je boot in bezit hebt, hoe meer geld je kwijt bent aan de ligplek en een eventuele verzekering van je boot.

3 Maak goede foto’s van je boot

De foto’s die je van je boot maakt als je je boot gaat verkopen, zijn erg belangrijk. Zeker als je je boot op internet aanbiedt, ziet een potentiële koper deze foto’s als eerste. Aan de hand van je foto’s, maken mensen een beslissing of ze je boot willen komen bekijken. Kleed je jacht van binnen en buiten leuk aan met accessoires en schiet een paar bijzondere foto’s. Geef de kijker een vakantiegevoel. Ben je zelf niet zo handig met de camera? Huur dan een professionele fotograaf in, zodat je boot goed uitkomt op de foto’s.

4. Werk samen met een jachtmakelaar

Wil je snel je boot verkopen, maar kan je daar wat hulp bij gebruiken? Zeker als je niet zo handig bent met bijvoorbeeld het internet, kan dit een aanrader zijn. Een jachtmakelaar helpt je met het verkopen van je boot en verspreidt je boot via het netwerk. Daarnaast heeft een jachtmakelaar veel contacten, zoals professionele fotografen, die je helpen on je boot te verkopen.  

Over ons
Sport en recreatieblog

Aangenaam kennis te maken! Mijn naam is Juul en ik ben een medewerker in de sport en recreatiesector. Ik heb bij talloze organisaties mijn werk verricht als assistentie en toezichthouder. Naast mijn dienst bij organisaties, geef ik mezelf ook (veel te vaak) op voor sportieve activiteiten, zoals een voetbaltoernooi, maar ook een darttoernooi. Alles dat onder sport en recreatie valt doe ik met plezier, want het is voor ieder mens belangrijk om zoveel te bewegen en plezier te hebben in wat je doet. Van jong tot oud, het maakt niet uit! Als je een uitgebreidere inlichting wilt van de diensten die ik verricht, verwijs ik je door naar mijn blog.

Zoeken
Archief
Recente artikelen