Motor is midlifecrisis?

Motor is midlifecrisis?

Motor is midlifecrisis?

25 september 2018
 Categorieën:
Motorsporten & accessoires, Blog


Een motor kan voor iemand een noodzakelijk vervoersmiddel zijn om op zijn/haar werk te komen, maar kan ook als zogenoemde gadget aangeschaft worden. Je hebt al wel een auto waarmee je naar je werk en op vakantie gaat maar een mooie stoere toer- of crossmotor daarnaast kan toch een kick geven. Het is typisch dat, vooral mannen, zo tussen hun veertigste en vijftigste levensjaar zo'n dergelijk vervoersmiddel aanschaffen. Dat wordt gekscherend de midlifecrisis genoemd maar er zit zeker een kern van waarheid in. Veelal is het een mijlpaal in je leven, de tweede fase van je leven en hoelang heb je nog te leven? 'Pluk de dag' is het motto. Het kunnen natuurlijk ook andere dingen zijn die ineens je leven gaan bepalen zoals de sportschool want je wilt toch fit blijven, tickets voor festivals en vaker op vakantie gaan of het nemen van een stoere tattoo. 

Motorrijbewijs en toebehoren  Wie een motor wil aanschaffen komt in een web van mogelijkheden terecht. Wil je een nieuwe of toch een tweedehandsje, hoeveel cc mag het geheel zijn, welk type kun je aan gezien je eigen gewicht ten opzichte van de motor en andersom. En je moet, als je je motorrijbewijs nog niet hebt, deze wel halen want met alleen een autorijbewijs mag je niet motorrijden. Dat is natuurlijk logisch want het gaat weer over andere vaardigheden die je onder controle moet hebben. Ga je met de nieuwe aanschaf veel over de snelweg of pak je juist de kleine weggetjes? Wil je een 'scheurijzer' of juist een toermotor? Daarnaast komt er nog veel bij kijken. Je hebt een goede helm nodig, een motorbril en een motorpak. Veel soorten en maten kun je vinden in winkels in zeer uiteenlopende prijzen. Kies voor een goed en veilig pak met bijpassende laarzen. Bij een valpartij wil je immers geen 'asfalteczeem' oplopen of nog erger. Ga goed voorbereid op pad.  Nieuw of tweedehands  Natuurlijk zijn het niet alleen de mannen/vrouwen in de midlifecrisis die motorrijden. Ook veel jonge mensen dromen al over een motor. Nadat zij hun autorijbewijs gehaald hebben, gaan ze al gauw verder voor het motorrijbewijs. Zij kijken daarna rond wat een geschikte motor kan zijn. De betaalbaarheid vormt in die leeftijdsgroep een belangrijke factor want ze zijn of nog student en hebben weinig geld of beginnen net met een nieuwe baan en dus niet zoveel gespaard. Er zijn in het land diverse motorzaken zoals Bisschop Motoren die zowel nieuwe motoren als occasions aanbieden. Het is goed om eerst eens rond te kijken en goed te vergelijken voordat je je 'paradepaardje' aanschaft. Ga niet over één nacht ijs.

Over ons
Sport en recreatieblog

Aangenaam kennis te maken! Mijn naam is Juul en ik ben een medewerker in de sport en recreatiesector. Ik heb bij talloze organisaties mijn werk verricht als assistentie en toezichthouder. Naast mijn dienst bij organisaties, geef ik mezelf ook (veel te vaak) op voor sportieve activiteiten, zoals een voetbaltoernooi, maar ook een darttoernooi. Alles dat onder sport en recreatie valt doe ik met plezier, want het is voor ieder mens belangrijk om zoveel te bewegen en plezier te hebben in wat je doet. Van jong tot oud, het maakt niet uit! Als je een uitgebreidere inlichting wilt van de diensten die ik verricht, verwijs ik je door naar mijn blog.

Zoeken
Archief
Recente artikelen